Alcaldes que pleguen

Articles Revistes
593

Per Albert Calderó

Ara explicaré un gran secret: Molts alcaldes i alcaldesses estan pensant no tornar-se a presentar a les eleccions de l'any que ve. No li han dit als seus companys regidors. No li han dit al seu partit. Alguns no li han dit ni tan sols a la seva dona o marit (Bé, alguns sí que li han dit)

 

No ho volen dir perquè saben que això crearà un gran problema. Cada vegada hi ha menys gent competent disposada a ser alcalde. Els temps municipals són difícils. Dificilíssims. Just per això ho volen deixar.

Durant molts anys l'Ajuntament va anar fent a base d'anar gastant cada cop més, perquè els ingressos anaven creixent. Es podia fer una mica de tot. Es podia dir a quasi tothom que sí.

Però amb la crisi això s'ha acabat. Els ingressos estan baixant fort, i reduir despeses és molt difícil, és impensable. Els funcionaris estan acostumats als augments de sou i als augments de plantilla, no a les reduccions. Les associacions a l'augment de les subvencions, no a les retallades. Els contractistes als pressupostos addicionals, no a les rebaixes. I no es pot dir a les persones que fan cua als serveis socials que s'han acabat els diners.

Els comptes no surten, i els pressupostos no quadren, però què es pot fer? Es pot deixar de pagar la nòmina? En què es pot estalviar? Alguns estalvis s'han fet, per exemple en els sous dels polítics, ves per on. I tothom exigeix cada dia més i es sacrifica cada dia menys.

Per això ho volen deixar. Estan comptant els dies, les setmanes, els mesos. Sobretot els mesos, perquè cada final de mes s'ha de pagar la nòmina, i cada mes és més difícil. Sort que l'interventor, a l'hora de pagar la nòmina, és molt i molt comprensiu. Però cada mes s'han de fer coses més "creatives" per pagar la nòmina. Arribarem al maig de l'any que ve? Aquesta és la pregunta que es fan.

Els alcaldes/alcaldesses pensen íntimament: Hi arribaré com sigui, faré el que faci falta. Hi arribaré. Però que se'n busquin un altre de candidat. I no ho diré fins al final, perquè no tinc ganes que em pressionin, i no tinc ganes d'explicar els maldecaps que estic passant.

Com es soluciona això? De moment, fent públic el problema.



c/ Villarroel, 9 pral 1a - 08011 BARCELONA - Tel.: 934 817 410

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 11303, Llibre 10108, Secció 2a, Foli 18, Full núm. 131675
© ESTRATEGIA LOCAL, SOCIETAT ANÒNIMA - CIF A-59108522