Suspenen els focs artificials per la crisi (als Estats Units)

Consultors
618

Per Albert Calderó


Una llarga tradició nord-americana són els focs artificials per a la nit del 4 de juliol, festa de la independència. A gairebé totes les ciutats els Ajuntaments hi gasten cents de milers de dòlars.

Però aquest any molts Ajuntaments no els oferiran. Estic escrivint aquest article el 30 de juny, i, avui mateix, diversos diaris importants dels Estats Units (The Chicago Tribune, The Boston Globe , NY Times i d'altres) informen que diverses ciutats deixen de programar focs artificials per destinar els diners estalviats a salvar llocs de treball municipals, i també a finançar diverses activitats de promoció econòmica i d'ajuda social.

Altres ciutats mantindran els focs artificials sense cost per a la ciutat perquè han aconseguit gestionar el patrocini de firmes comercials.

Tot això no està evitant que moltes ciutats i comtats nord-americans hagin de realitzar severs plans d'austeritat, que inclouen increments d'impostos, tancament o reducció de serveis, i de vegades acomiadaments, malgrat que es considera una mesura extrema; o dies de lliurança sense sou per a tota la plantilla o part d'ella.

Els nostres Ajuntaments haurien de prendre nota de les mesures que practiquen altres països en crisi per reduir la despesa pública i sanejar els seus comptes. Ara que arriben les festes d'estiu, els focs artificials, els concerts gratuïts i moltes altres activitats de similar necessitat i urgència, és un bon moment per ser valents, i prendre decisions difícils, però que no tenen perquè ser impopulars amb una bona tasca de comunicació institucional.



c/ Villarroel, 9 pral 1a - 08011 BARCELONA - Tel.: 934 817 410

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 11303, Llibre 10108, Secció 2a, Foli 18, Full núm. 131675
© ESTRATEGIA LOCAL, SOCIETAT ANÒNIMA - CIF A-59108522